B körkort - Bil

Önskar du också att du kunde åka och handla själv?

Bilkörkort är lika mycket en hobby som ett måste. Med ett bilkörkort öppnas nya dörrar till livet. Hos oss kan du ta körkort för både växlad bil som automat, dessutom är våran automat en riktig miljöbil (El-bil).

Teori

Teorikursen består av 6 stycken lärarledda lektioner där vi träffas 1,5 timme per gång. Vi har teorin på måndagar klockan 16:30 (Kan ändras på grund av röda dagar m.m.) Det är olika ämnen vi tar upp vid varje tillfälle. Här kan du även få hjälp med dina egna frågor och funderingar.

Körning

Från 16 års ålder och uppåt kan ni börja övningsköra med oss på Lovéns Trafikskola. Det gäller bara att ha ett giltigt körkortstillstånd. Man kan ta 1 körlektion för att testa sig eller så många man vill, men ska man köra upp genom oss så måste man vara godkänd på dom 16 st övningar som vi och trafikverket kräver att ni ska kunna.

Det kan ta allt från 6 körlektioner till många fler beroende på era kunskaper och er inställning till att lära sig nya saker. Ett snitt på antal körlektioner på en körkortsutbildning är ca 10 st (60min) körlektioner.

Hur lång tid tar utbildningen?

Utbildningens tid styr eleven själv mycket över, men desto mer tid eleven lägger ner på sin körkortsutbildning desto fortare går det att bli klar med körkortet.
Det kan ta allt från 3 veckor till betydligt flera. En ganska normal tid för att ta sitt körkort är ca 2-3 månader

Vi hjälper med ett upplägg för att nå ditt mål så smidigt och snabbt det bara går.,

5 tips för dig som vill ta körkort!

– Fråga mycket

– Försök att hålla ihop körning och teori

– Gör inte stora hopp mellan körningarna

– Lyssna

– Om ni övningskör hemma träna det ni har lärt er på trafikskolan.