Bil | Risktvåan

Halkbana, risktvåan eller riskutbildning del 2? Oavsett vad du kallar den så är risktvåan en obligatorisk men samtidigt viktig och rolig del av körkortsutbildningen. På onsdagar hämtar vi de elever som anmält det på Gävle Centralstation och kör dem till utbildningen som hålls på Rörbergs Flygplats utanför Valbo.
Pris: 2 200 kr
Bokning: Kontakta oss eller boka online
Kommande tillfällen: Se onlinebokningen

Kommande tillfällen

14 januari 13:00

Fullbokad

14 januari 13:00

Fullbokad

14 januari 13:00

Fåtal platser kvar

14 januari 13:00

Lediga platser

Riskutbildning del två för personbil

Innehåll och omfattning

Riskutbildning 2 (kallas också Risktvåan eller Halkbanan) är en praktisk utbildning som utförs på halkbanan. Ute på halkbanan får du lära dig hur du själv reagerar i en kritisk situation och vilka möjligheter du har att påverka utgången av den. Kom ihåg! Det är inget prov utan en riskupplevelse där du får göra misstag.

Undervisningen sker på svenska, så det krävs att man behärskar svenska språket. Detta för att eleven ska uppnå målen och förstå säkerhetsbestämmelserna. När du skall gå riskettan måste du ha giltig legitimation med dig!

Modern halkkörning med skidcar

Vi använder oss uteslutande av Skidcar vilket är en ställning runt fordonet som ger både dig och medåkande en suverän körupplevelse. Fördelen med Skidcar är att vägunderlaget, eller rättare sagt den framställda halkan, kan varieras under hela körpasset. Trafikutbildaren kan helt oväntat framställa olik grad av halka i olika situationer, något som är omöjligt med annan övningsteknik. Dessutom är det väldigt säkert och vid förlorad kontroll kan vi snabbt styra upp situationen.

Hämtning från Gävle Centralstation

Om du behöver skjuts till och från utbildningen, så erbjuder vi detta för förmiddagspassen på onsdagar från Gävle Centralstation. Du behöver anmäla dig för hämtning minst en vecka i förväg, så att vi vet hur många vi ska hämta upp.