Om trafikskolan

Lovéns Trafikskola i Sandviken är en av de mest välkända trafikskolorna i området, med ett gott rykte både kring kompetens och bemötande. Förutom trafikskolan så driver vi även Rörberg Riskutbildningar där du kan köra halkbana och gå risktvåan både för personbil och MC.

Personal

Catti

Trafiklärare

Erika

Kontorist

Marianne

Trafiklärare

Micke

Trafiklärare

Stefan

Trafiklärare

Yvonne

Trafiklärare

Vår historia

Lovéns trafikskola är en av dom äldsta trafikskolorna i Gävleborg. Lennart Höglund köpte Lovéns trafikskola 1987 av Ivar Lovén.

Nu har Peter Höglund fått möjligheten att driva det anrika Sandviken-företaget Lovéns Trafikskola vidare in i framtiden. Idag arbetar 7 välutbildade trafiklärare på skolan och 1 receptionister. Alla jobbar för att du ska få den bästa och roligaste utbildningen fram till ditt mål.

2017 fick vi möjlighet att ta över Gävle flygplats det gör att vi kan utöka våran mc utbildning ett stort plus för oss som älskar mc åkning.

Vi hjälper dig med allt fram till att du har ditt körkort. Vi erbjuder enstaka körlektioner, teorihjälp eller en hel körkortsutbildning – Vi finns här för dig

Hållbarhet

För oss är hållbarhet ett naturligt inslag i verksamheten och vi jobbar dagligen med att utbilda elever efter så liten miljö-och klimatpåverkan som möjligt. Med bränslesnåla moderna bilar som uppfyller önskad miljöklass, effektiva lektioner och kunskap om eco-driving skapar vi förutsättningar för att trafikanter ska påverka omvärlden så lite som möjligt. Vi har även elfordon när det passar och gör dagliga inköp med just hållbarhet i baktanken för att bidra.

Förutom hållbarhetsperspektivet ur ett miljö- och klimatperspektiv så strävar vi efter ett hållbart företagande. Med det menar vi att vi aktivt jobbar för att  ständigt förbättra vår arbetsmiljö och förutsättningarna för att bedriva en utbildning med kvalité över tid. Väl utrustade fordon med hög sittkomfort, bra lokaler och scheman som är anpassade för en god hälsa skapar rätt förutsättningar för ett långsiktigt företagande. 

En del av On Via

Lovéns Trafikskola är sedan 2021 även en del av On Via trafikutbildningar – Ett av Sveriges absolut mest kompetenta trafikutbildningsföretag. Detta gör att vi kan utvecklas och vara en modern trafikutbildare i framkant.

Förutom kvalitativa trafikskolor med fokus på både lätta och tunga behörigheter bedriver On Via även gymnasial utbildning inom transport, trafiklärarutbildning, fortbildningar som YKB och trafikövningsplatser med halkbanor och riskutbildning. Detta gör oss tillsammans med On Via till en av Sveriges mest kompletta och kvalificerade aktörer inom trafikutbildning – alltid med kvalité i fokus och lokal anknytning.

Vi ser fram emot att hjälpa dig med körkortet!