MC | Kom igång

Här hittar du kortfattad information om hur det går till att ta ett MC körkort och vad du behöver göra. Du kan självklart kontakta oss så hjälper vi dig med förberedelser och att komma igång.

Boka i tid

Det här är det absolut enklaste sättet vi kan erbjuda dig ett körkort på. Du kontaktar oss och berättar vad du vill ta för körkort, vad du har för eventuella förkunskaper, när du helst vill vara klar, och sedan så bygger vi upp en personlig utbildningsplan med dig som täcker allt du ännu inte kan. Visar det sig att du lär dig väldigt fort så stryker vi körlektioner, tar det lite längre tid så lägger vi till fler.

Det här är det smidigaste och oftast billigaste sättet att ta ett körkort på. Du tränar trots allt endast på det du behöver. Inget annat.

Kontakta oss för att sätta igång med en skräddarsydd utbildning, eller läs vidare nedan vad du själv behöver ha koll på för att ta ett körkort.

1

Steg 1 – Förberedelser inför körkortet

Innan du påbörjar din utbildning behöver du ansöka om körkortstillstånd och ordna med giltig legitimation. Det här är absolut inte någonting krångligt, och du kan ha det avklarat på någon timme. Ett perfekt och obligatoriskt första steg på din väg mot körkortet. Vi rekommenderar även alla att gå handledarkursen för att börja övningsköra privat.

Ansök om körkortstillstånd
Ansök om handledartillstånd

2

Steg 2 – Inskrivning och utbildning

Med ett körkortstillstånd och en handledarutbildning är det nu dags för dig att påbörja vägen mot ditt körkort. Detta gör du genom att skriva in dig, vilket är vad det kallas när du blir elev på en körskola och får full tillgång till STR’s digitala plattform för teori och körkort. Samtidigt bör du gå riskettan samt börja med dina körlektioner och komplettera detta med att övningsköra privat med din handledare. Efter att ha spenderat några veckor med att köra och studera den teoretiska biten, är det dags för dig att gå risktvåan för MC.

Inskrivning och teori
Riskettan
Körlektioner
Risktvåan MC 

3

Steg 3 – Risktvåan, teoriprov och körprov

Efter att du genomfört momenten i steg 2 är det dags för ditt teoriprov, och slutligen ditt körprov som ger dig det efterlängtade körkortet för MC.

Teoriprovet
Körprovet