MC | Intensivkurs

Intensivkursen för motorcykel passar dig som snabbt och effektivt vill ta ditt motorcykelkort på kortare tid. Vi hjälper dig med boende under utbildningen om så önskas.
Pris: Efter behov och förutsättningar
Bokning: Kontakta oss
Kommande tillfällen: Startar regelbundet under säsong

Intensivkurs för motorcykel

Förberedelser

För att kunna påbörja utbildningen måste du ha ett godkänt körkortstillstånd. Ansökningsblanketter för körkortstillstånd skaffas hos Transportstyrelsen, klicka här.

När du har ett körkortstillstånd behöver vi förstå dina förkunskaper och kan efter det boka in både teoriprov och körprov hos Trafikverket. Notera att det ofta är en viss väntetid på uppkörningstider så planera för din intensivkurs i så god tid som möjligt. Vi har väldigt bra koll på hur vi ska gå till väga så kontakta oss så hjälper vi dig direkt.

Innehåll och omfattning

När tiderna är bokade kör vi igång efter en plan som passar just dig och genomför alla obligatoriska moment. Det är samma moment som om du tar körkort på ett mer traditionellt sätt, bara att vi gör det i en snabbare takt.

Genom ett helt digitalt utbildningspaket så kan du plugga hur du vill, när du vill och med fördel så startar du med teorin innan vi börjar med den praktiska delen för att allt ska bli tidseffektivt. 

Normalt upplägg

Första veckan:

Lektioner varje dag (oftast 2 gånger om dagen ibland fler). Självstudier på teorin. Även riskettan kan vara vecka 1 om du inte gjort den innan.

Andra veckan:

Komplettering av körning, risktvåan och ev. kunskapsprov (Du får inte göra kunskapsprovet innan du har gjort båda riskutbildningarna).
Uppkörningen lägger vi upp efter ditt godkända kunskaps prov och eventuellt repetitions lektion.

Om du vill avboka din intensivutbildning så vill vi veta det 2 veckor innan kursstart. Se villkor under ’Bra att veta’-fliken. Ett giltigt körkortstillstånd krävs när du bokar in dig på en intensivutbildning.

Kursstart

Utbildningsstarten anpassas efter dina önskemål och planeras i samråd med dig. När vi bokar utbildningen får du ett schema anpassat efter dina önskemål där alla moment i utbildningen finns med, även teori- och körprov. Kontakta oss för mer information.

Boende

Många kommer till oss från andra städer och vill ha en intensivkurs för körkort med boende. Vi har förmånliga samarbeten med flera närliggande hotell och vandrarhem och hjälper till med en kostnadseffektiv helhetslösning.